26-Jun-2021
Ja !
Ja, de vlag mag uit - Veteranendag

Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is een feestdag voor hen die zich ingezet hebben in dienst van het land. De feestdag wordt jaarlijks gehouden op de laatste zaterdag van juni. Dit jaar is dat 27 juni.

De feestdag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor veteranen centraal staat. Het is op 12 juni 2009 besloten in de ministerraad dat het rood-wit-blauw van de vlag van Nederland zal voortaan altijd wapperen op Veteranendag.


De Nederlandse Veteranendag behoort hierdoor tot hetzelfde rijtje als Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Tot 22:06 mag de vlag hangen want dan gaat de zon pas onder.Wist je dat ? Nederland sinds 1940 meer dan 650.000 militairen heeft ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Momenteel heeft Nederland ongeveer 115.250 veteranen.

Elk van deze veteraan krijgt automatisch het Draaginsigne Veteranen. Het draaginsigne staat symbool voor de waardering voor het risicovolle werk dat veteranen in het verleden als militair in naam van de samenleving hebben verricht.